Brompton World Championship Barcelona 2017 

Blog van Inez, deelnemer en evenementen manager bij Dirks Fietsenwerkplaats

Op een regenachtige donderdagmiddag een paar weken geleden kreeg ik van mijn goede vriendin en eigenaar van Dirks Fietsenwerkplaats het volgende bericht: “Ik heb ons ingeschreven voor de Brompton World Championship in Barcelona!” Het zal ergens begin februari geweest zijn, het was om 16.00 uur alweer bijna donker en ik had het hartstikke koud, dus mijn eerste reactie was “YES Barcelona!” Dat ik ook daadwerkelijk moest meedoen aan een echte wedstrijd op een racecircuit drong op dat moment nog niet helemaal tot me door

 

 

Dus, op 2e paasdag stapten wij op de fiets naar Rotterdam Airport om met onze bromptons het vliegtuig te nemen naar Barcelona. Dit was op zich al een hele belevenis, want ik had nog nooit met mijn brompton gevlogen. Daar waar Floor (eigenaar Dirks Fietsenwerkplaats) heel creatief een heuse tas in elkaar had gezet, ging ik in de weer met een grote plastictas, een yogamatje en 2 spanbanden. Dit bleek ook een prima oplossing voor vliegtuigvervoer, de fietsen zijn heel aangekomen, net als wij.

Nadat we ons een paar dagen hadden teruggetrokken in een afgelegen badplaats ten zuiden van Barcelona met veel zon, zee, tapas en de nodige bubbels, begonnen de zenuwen toch wel een beetje op te spelen toen de race dichterbij begon te komen… Floor blijkt, hoewel ongetraind, toch vrij fanatiek. Jody (fietsenmaker bij Dirks Fietsenwerkplaats) schatte ik ook een stuk sneller in dan mijzelf. Gelukkig wisten ze mij er beiden van te overtuigen dat ik met mijn roze fietsmand en mijn bloemetjesjurk een prima verschijning was voor op het circuit.

Het circuit. Ik heb nog nooit meegedaan aan een fietswedstrijd, maar ik kon me er iets bij voorstellen dat dit het gedeelte was waar we overheen moesten fietsen. Maar toen we goed en wel vanaf het treinstation onderweg waren via de snelweg, omdat er geen reguliere fietsroute via de navigatie werd aangegeven. Toen begon het ons te dagen dat een Formule 1 Circuit voornamelijk bezocht wordt door auto’s en toen voelde ik mezelf met die voorbijschietende auto’s wel heel erg klein worden

  Eenmaal aangekomen op het Formule 1 Circuit na een helse rit over de snelweg had ik mijn portie fietsen wel gehad. Ik was ervan overtuigd dat ik met een cafe con jelo in het gras naar mijn teamgenoten zou kijken en vooral veel zou aanmoedigen in plaats van zelf op de pedalen trappen. Maar zo’n gigantisch stadion met galmende muziek en heel veel andere Bromptoneers maakte dat ik toch mijn entree maakte op het daadwerkelijke circuit. Binnen no-time had ik nieuwe vrienden gemaakt met mijn naaste nummer 111 en 113. “Zijn jullie ook zenuwachtig?” vroeg ik nog, en ze knikte. “But it’s going to be great!”
And yes it was great. Ik heb alleen maar gelachen vanaf het moment dat het startschot gegeven werd. Natuurlijk kan je als een malle op de pedalen gaan staan, maar ook als je op je dooie gemakje de rondjes fietst krijg je na afloop gewoon een medaille. Woehoe!

 

Kijk voor meer foto's op Instagram @Dirksfietsenwerkplaats